Най-добрите 3 суперхрани за подсилване на вкуса при КЕТО храненето

Понякога да се храним режимно значи да преглъщаме храната по-трудно, защото вкусът е далеч от това, което си представяме. Но тук идват на помощ най-добрите „буустери“ на вкуса, които освен всичко ще снабдят тялото с допълнително енергия и много полезни вещества. Представяме ТОП 3 супер храни за по-вкусни ястия.

Чиа семена

Тези семена са с много ниско съдържание на калории и са пълни с хранителни вещества. Тъй като съдържанието на въглехидрати в семената от чиа е незначително, то е идеална съставка за кето. Те могат да се добавят към храната ви, без да трупате нежелани калории и въглехидрати.

Ползи за здравето от семената на чиа

 • Богати на антиоксиданти
 • Високо съдържание на протеини
 • Омега-3 мастни киселини -Предотвратяват запека: семената на чиа съдържат голямо количество фибри, които могат ефективно да се погрижат за един проблем, причинен при кето диетата: запек.
 • Подобрено здраве на сърцето- Хранителните вещества, които получавате от семена на чиа, могат да помогнат на сърдечния ви мускул да остане здрав.
 • По-здрави кости: семената на чиа съдържат калций, магнезий и фосфор, така че консумирането им може да ви помогне да укрепите костите си и да се предпазите от заболявания като остеопороза.

Как да ги добавите в диетата си:

Кокос

Кокосът е другата благословия за кето диетата. Той има висока хранителна стойност и въпреки това е с много ниско съдържание на  въглехидрати. Можете да го използвате в различни форми за приготвяне на иновативни ястия.

Ползи за здравето от кокоса

 • Спомага за поддържането на нивата на кръвната захар: Кокосовият орех съдържа висок процент  фибри  и по този начин помага да се стабилизират на нивата на кръвната захар. Естествената сладост на кокосовия орех също помага за ограничаване на желанието за сладкиши.
 • Борба с микробите: Кокосът съдържа лауринова киселина, която е вид мазнина, която се бори с някои видове инфекции. По този начин може да ви помогне да засилите имунитета си и да подобрите цялостното си благосъстояние.
 • Светеща кожа: Здравословното съдържание на мазнини в кокосовия орех е много високо и е вид естествен подобрител за красотата.

Как да добавите кокос в диетата си

Кокосовата вода, кокосовия чипс и кокосовите стърготини са продукти, който всъщност ще помогнат на тялото ви да остане в кето режим.

 Бомба с ценни мазнини от органично кокосово мляко ще предаде кремав вкус на сутрешното ви кафе или чай.

Висококачествено телешко месо

Ползи за здравето

 • Добър източник на протеини.
 • Богато на желязо и цинк: Всички видове червени меса обикновено са богати на желязо,  както и на цинк .
 • Високо количество колаген.

Вижте нашата:

Бъдете здрави и се наслаждавайте на закуските си, докато сте на кето диета. Бъдете уверени и скоро ще бъдете възнаградени с по-стройна версия на себе си.

 

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0