С Кето диета може да се осигури известна защита срещу грипа

Изхвърлянето на въглехидратите и консумацията на много мазнини може да осигури известна защита срещу грипа.

Кето диетата принуждава тялото да изгаря мазнини за енергия, което може да подпомогне загубата на тегло.Получават се грипоподобни симптоми, известни като „кето грип“, докато тялото се адаптира към толкова малко въглехидрати.

Професорът по имунология Акико Ивасаки от Медицинското училище в Йейл и негови колеги откриха, че кето диетата намалява възпалението при мишки с подагра. Тъй като възпалението е често срещано както при подагра, така и при грип, екипът смята, че кето диетата може по подобен начин да се справи с грипното възпаление, което може сериозно да увреди белите дробове.

За да подложи тази теория на изпитание, екипът хранеше мишки, заразени с грип А – най-сериозният тип на вируса – или кето, или стандартна диета за седмица преди заразяването. След четири дни всичките 5 от мишките, хранели се със стандартна диета са се подали на инфекцията, в сравнение само с пет от 10-те мишки, които са били подложени на кето диета.

Екипът открил, че кето диетата увеличава броя на специфичен тип -Т бели кръвни клетки – ключови играчи в имунния отговор на организма – открити в белите дробове. Увеличаването на тези Т-клетки защитават белите дробове към инфекция и увеличават производството на слуз.
Изглежда, че тази допълнителна слуз е важна за защитата, защото улавя грипния вирус и спира разпространението му.
Храни, богати на витамин С, например, е известно, че укрепват имунната ни система, както и преминаването към кето диета, също може да помогне за засилване на имунитета, така че да се пребори с инфекцията.

КОЛИЧКА
Все още нямате продукти в количката!
Виж още продукти
0