6 предимства на плода баобаб

• Богат на много важни витамини и минерали

Изследванията показват, че хранителното съдържание на плода баобаб може да варира в зависимост от географското местоположение, където се отглежда, и в различни части на растението, като листата, пулпата и семената.
Например, пулпата е с високо съдържание на витамин С, антиоксиданти и няколко ключови минерала като калий, магнезий , желязо и цинк

Листата са богати на калций и висококачествени протеини, които могат лесно да се усвояват.

Освен това семената и ядката на растението са заредени с фибри, мазнини и микроелементи като тиамин, калций и желязо

Въпреки това в повечето части на света, където свежият баобаб не е на разположение, по-често се среща като изсушен прах.

Баобабът на прах съдържа много важни хранителни вещества, но е особено богат на витамин С, витамин В6, ниацин B3, желязо и калий.

• Може да помогне при диета, чрез чувството за ситост
Някои изследвания установяват, че добавянето на баобаб към вашата диета може да бъде полезно, ако искате да свалите няколко излишни килограма.

Едно малко проучване на 20 души показа, че 15 грама екстракт от баобаб значително намалява чувството на глад в сравнение с други напитки.

• Може да помогне за балансиране на нивата на захар в кръвта.

• Съдържането на антиоксиданти и полифеноли може да предотврати различни възпаления.

Baobab е пълен с антиоксиданти и полифеноли, съединения, които предпазват клетките ви от окислително увреждане и намаляват възпалението в тялото ви.
Някои проучвания предполагат, че хроничното възпаление може да допринесе за дълъг списък на здравословни състояния, включително сърдечни заболявания, рак, автоимунни разстройства и диабет.

Въпреки че настоящите изследвания са предимно ограничени до животни, някои проучвания са установили, че баобаб може да помогне именно за намаляване на нивата на възпаления в организма.

• Високото съдържание на фибри може да насърчи храносмилателното здраве.
Baobab е добър източник на фибри и прахообразните версии могат да съдържат до 18% от дневната препоръчителна стойност само в една супена лъжица (10 грама)

Фибрите също действат като пребиотик и захранват полезните бактерии в червата ви, като оптимизират здравето на микробиома на червата ви.
Други изследвания показват, че увеличаването на приема на фибри може също да предпази от състояния като чревни язви, възпалителни заболявания на червата и хемороиди.

• Страхотно, питателно допълнение към вашата диета.

Намирането на прясна баобаба обаче може да бъде предизвикателство.

За щастие, прахообразните версии са широко достъпни за приготвянето на здравословна храна.

За бърз и удобен начин да получите дневната си доза баобаб, опитайте Био Кето Каша – Peanut Protein, 200 гр.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0