кетоза

Как да Вляза в Кетоза при Кето Диета

Ето седемте най-важни неща за повишаване на нивото на кетоза :

1. Ограничете въглехидратите до 20 грама на ден или по-малко – строга нисковъглехидратна или кето диета. Фибрите не трябва да се ограничават, може дори да са от полза за кетоза.

Колко е 20 грама въглехидрати? Просто използвайте нашите кето рецепти и планове за хранене .
Често само ограничаването на въглехидратите до много ниски нива води до кетоза. Така че това може да е всичко, което трябва да направите.

2. Поддържайте умерен прием на протеини . Кето диетата не е предназначена да бъде много високо протеинова диета. Това означава около 100 грама протеин на ден, ако тежите 70 килограма.Консумацията на твърде много протеин може да предотврати кетозата, тъй като тялото преобразува излишния протеин в глюкоза. От друга страна, твърде малко приет протеин пък създава други здравословни проблеми.

3. Яжте достатъчно мазнини, за да се чувствате удовлетворени. Затова яжте достатъчно, за да се чувствате удовлетворени и ако сте гладни през цялото време, вероятно трябва да добавите повече мазнини към храненията си (като повече масло, повече зехтин и т.н. ).

4. Избягвайте закуската, ако не сте гладни.  Ако е необходимо, добавете периодично гладуване. Например, пропуснете закуската и яжте само през 8 часа на деня, гладувайте 16 часа . Това е много ефективно при повишаване на нивата на кетон, както и за ускоряване на загубата на тегло.

5. Добавете упражнения – добавянето на всякакъв вид физическа активност, докато сте на ниско съдържание на въглехидрати, може да повиши умерено нивата на кетона.

6. Спете достатъчно –  поне седем часа на нощ средно – и дръжте стресът под контрол. Лишаването от сън и хормоните на стреса повишават нивата на кръвната захар, забавяйки кетозата и отслабването. Плюс това може да ви затруднят при спазването на кето диета и да не устоите на изкушенията.

7. Не се изискват добавки – Не се нуждаете от скъпи добавки, като екзогенни кетони или MCT масло (триглицериди със средна верига). Тези добавки вероятно няма да ви помогнат да отслабнете. Кетоновите добавки не понижават инсулина или кръвната захар и не увеличават изгарянето на мазнини.

Как да разберете, че сте в кетоза

Как да разберете дали сте в кетоза?  Има симптоми, които не изискват тестване:

  • Сухота в устата и повишена жажда. Освен ако не пиете достатъчно вода и получите достатъчно електролити като сол, може да почувствате сухота в устата. Може да почувствате и метален вкус в устата си.
  • Повишено уриниране. Кетоновото тяло, ацетоацетат, може да се окаже в урината. Това дава възможност да се тества за кетоза с помощта на ленти за урина.
  •  Кето дъх. Това се дължи на кетоново тяло, наречено ацетон, изтичащ чрез дъха ни. Тази миризма понякога може да се усети и от потта, когато тренирате.

Други, по-малко специфични, но по-положителни признаци включват:

  • Намален глад. Много хора изпитват значително намаляване на глада при кето диета.

Заключение:

Да влезете в кетоза чрез кетогенна диета не е нещо черно или бяло. Не е като да си в кетоза или да си извън кетоза. Вместо това можете да сте в различни степени на кетоза.

КОЛИЧКА
Все още нямате продукти в количката!
Виж още продукти
0